Iratkozz fel!


Keresés a honlapon

Translate

thumbnail

Stockholmi filmfesztivál 2023

A 2023-as stockholmi filmfesztivált a velencei kedvenc nyitja meg

A Stockholmi Filmfesztivált idén november 8. és 19. között fogják megrendezni. 2023 Október 11-én mutatják be a teljes filmprogramot.

A Szegény párák - Poor things cimü film - amit Magyarországon forgattak és idén  elnyerte az Arany Oroszlán díjat a Velencei Filmfesztiválon -  lesz a filmfesztivál nyitó filmje.

Fotó: Ettore Ferrari/Epa/TT

"Yorgos! Yorgos!” – kiáltották a rajongók a vörös szőnyegen a 80. jubileumi filmfesztivál díjátadója előtt. A díjátadó ünnepségre autogramot osztva melegített be, szelfizett, és beszélgetett Alberto Barberával, a fesztiválfőnökkel a Pallazzo del Cinema előtt, a Lidóban.


Yorgos Lanthimos új filmje, ami Alasdair Gray regénye alapján készült főszereplője Emma Stone. A görög rendező, Yorgos Lanthimos vígjátékot, fantasyt és sci-fit kever a 19. században játszódó cselekménybe.


Yorgos Lanthimos már korábban is favoritja volt a zsürinek Stockholmban. Már 2008-ban megkapta a Bronzló dijat ami a ”Dogtooth” cimü filmért. Hét évvel késöbb megjutalmaztáj a Stockholm Visionary Award díjjal a ”The lobster” címü filmjéért.


Szegény párák - Poor things

Poor Things (2023)

A magyar bemutató 2023. október 12-én lesz.




Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments