Iratkozz fel!


Keresés a honlapon

Translate

thumbnail

Sötét Angyal 3. évad

 Miért törölték a 3. évadot és mi lett helyette?

A James Cameron és Charles H. Eglee által készített Sötét angyal sci-fi sorozat ígéretesen debütált a 2000-ben, JamesCameron rendezésében. Ám a második évad után törölték a sorozatot.

Jessica Alba Tv-Show

Több elmélet volt arról miért nem lett folytatása a sorozatnak. Például a promotions netes hirei szerint a szeptember 11-i terrortámadás volt a sorozat megszűnésének az oka. Rajtuk kívül azonban a The Encyclopedia of Superheroes on Film and Television szerint drasztikusan csökkenek a sorozat bevételei a második évad során. 

Ezt az állítást bizonyítja ha azt nézzük hogy a premiert több mint 17 millióan nézték meg azonban már az elsö évad folyamán visszaesett a nézettség 10 millió körülire és ez majdnem a második évad felére körülbelül 6 millióra csökkent a második évad folyamán.

Az elsö kétrészes epizód a tetemes marketingköltségekkel együtt körülbelül 10 millió dollárjába került a Fox-nak és a második évad is 1,3 millió dollár volt epizódonként.

Eglee 2001-ben azt mondta a Sun Journalnak, hogy az első évad "rutinszerűen túlköltekezett". Amikor ugyanez a cikk idézte, Cameron azt állította, hogy ezek a problémák nem jelentenek komoly gondot a stúdió számára, és hozzátette, hogy az 1. évad utolsó hét epizódja a költségvetés alatt volt.

Miután a Dark Angel törlését véglegesítették, Cameron utalt a sorozat pénzügyi problémáira; azt állítva, hogy a Fox a hirdetési bevételek csökkenése miatt szünteti meg a műsort. 

"A teljes éves bevételüket kétharmadával csökkentették annak, ami volt. Nem tudták, hogyan birkózzanak meg. Nem arról van szó, hogy elvittek volna minket, és egy olcsóbb műsort tettek volna a helyünkre. Csak egy térdrándulás volt: »Próbálj ki bármit!«" Cameront idézték a Science Fiction Television Series: 1990-2004: Histories, Casts, And Credits for 58 Shows című könyvben.

Az első évadot kedd esténként 21 órás kezdéssel vetítették, azonban a második évadot átköltöztette a TV péntek este 20 órára ami egy "halál idősáv" mivel a hirdetők úgy vélik hogy a 18-50 éves korosztály házon kívül tölti a hétvégét.
A péntek este 8 órás adás általában alacsony nézettséget produkál és a legtöbb műsort törölnek a péntek esti áttérés után.

Cameron mindenáron folytatni akarta a sorozatot. A Fox azonban végül úgy döntött, hogy kihúzza a dugót egy lehetséges harmadik évadból. A tervezett 3. évad történetötletei végül eljutottak az After The Dark-hoz, a Dark Angel regényes sorozatának harmadik könyvéhez.

2002-2003-ban három Sötét angyal regény jelent meg , Before the DawnSkin Game, és az After The Dark volt az utolsó könyv, amely feltárta azt a történetet, amely a Dark Angel 3. évadát alkotta volna. A Sötét angyal után Cameron újabb egymilliárd dolláros kasszasikerfilmet csinált az Avatarral, Jessica Alba filmsztár lett, és 2011-ben megalapította a Honest Company-t, amely egymilliárd dolláros céggé vált.


Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments